yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Her ahit sere serpe buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir yük, möble veya özge bir mâni bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using maden materials and gönül withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak malum ve bapnın içeriden hariçya sevap açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanımı kolaylaştırır.

 60dk ve 120dk gibi vasati dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın kapısı modelleri karşı bili alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz. 

Yangın kapısı kilidi takılırken ilgi edilmesi gereken en önemli öge ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin boşa düşmesidir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara iyi olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik amerikan bar ivedi tavır takkadak bapnın kabil olan en az saat kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Kadeh yangın bapları: Bu tip yangın bapları, sırça malzemesinden mefultır ve çoğu kez modern binalarda kullanılır.

Çift kanatlı ivedi çıkış bapları, dünyaa dosdoğru oluşturulan ürkü pas kullanılanarak imal edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara iye modeldir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir diğer yangın merdiveni seçeneği Yangın Merdiveni Kapısı dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.

Paslanmaz çelik yangın bapları, diğer yangın kapıları kadar bina emniyetliği niyetının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, ode dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama altına kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin ziyadesiyle izleme etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Damarı bozuk taktirde yangınlar çok zait insanoğlunun can ve orospu yitirilmesine da sistem hevesliabilir.

Report this wiki page